بلاگ

12 روش کاربردی ساده برای کاهش مصرف سوخت

12 روش کاربردی ساده برای کاهش مصرف سوخت

یکی از مهم‌ترین موضوعات در خودروها بحث مصرف سوخت است. مصرف سوخت بالا در خودروها نه‌تنها هزینه بیشتری روی دست مالک می‌گذارد بلکه باعث افزایش آلایندگی تولیدی خودرو هم می‌شود که آلودگی هوا را به دنبال خواهد داشت.

به همین دلیل، با پیشرفت تکنولوژی، خودروسازان تمام تلاش خود را کرده‌اند تا مصرف سوخت محصولات خود را تا حد امکان پایین بیاورند.

بااین‌حال، برای اینکه مصرف سوخت خودرو در حد ایده‌آل و استاندارد باشد، مالکین هم باید به مواردی توجه داشته باشند. در این مطلب قصد داریم به راه‌کارهایی ساده اما کاربردی برای کاهش مصرف سوخت در خودروها بپردازیم.

با پتروتکس به عنوان تولید کننده انواع مکمل بنزین و مشاور فنی شما در ادامه این مقاله همراه باشید.

1- سرویس و رسیدگی منظم خودرو

یکی از مهم‌ترین مواردی که می‌تواند باعث افزایش مصرف سوخت خودرو شود مشکلات فنی است.

به‌عنوان‌مثال، نقص در سنسورهای مختلف خودرو مثل سنسور اکسیژن، نقص در کوئل و وایرها، عدم تعویض به‌موقع شمع‌ها، کثیفی انژکتورها و… همگی می‌توانند مصرف سوخت خودرو را به میزان قابل‌توجهی افزایش دهند؛ بنابراین، رسیدگی و سرویس منظم خودرو نقش بسیار مهمی در کاهش مصرف سوخت خودرو خواهد داشت.

2- تنظیم موتور برای کاهش مصرف سوخت

این مورد را می‌توان جزئی از همان مورد اول دانست ولی به دلیل اهمیت بالا، به‌طور مجزا آن را ذکر کردیم. اگر پیشرانه خودرو تنظیم نباشد و به‌درستی کار نکند می‌تواند تا 4 درصد مصرف سوخت را افزایش دهد.

با انجام تنظیم موتور، تمام پارامترهای کارکرد پیشرانه و وضعیت سنسورها بررسی می‌شوند و تمام مشکلات برطرف خواهند شد که این کار کاهش مصرف سوخت را به دنبال خواهد داشت.

3- کاهش مصرف سوخت با استفاده از مکمل‌های سوخت

مکمل‌های سوخت که در انواع مختلفی ساخته می‌شوند، بسته به وظیفه‌ای که دارند می‌توانند باعث کاهش مصرف سوخت شوند.

مثلاً مکمل‌های انژکتور شور با تمیز کردن سیستم سوخت‌رسانی خودرو، مصرف را کمتر می‌کنند یا مکمل‌های اکتان بوستر با افزایش اکتان بنزین و کیفیت بنزین که بهبود احتراق و کارکرد موتور را به دنبال دارد، باعث کاهش مصرف سوخت می‌شوند.

4- تعویض به‌موقع فیلتر هوا

فیلتر هوا نقش مهمی در کاهش مصرف بنزین خودرو دارد زیرا اگر فیلتر هوا کثیف شود، اکسیژن کافی به موتور نخواهد رسید که این احتراق ناقص بنزین و افزایش مصرف بنزین را به دنبال خواهد داشت؛ بنابراین، فیلتر هوا که قیمت گرانی هم ندارد را باید به‌موقع تعویض کرد تا بتواند به‌خوبی هوا را به پیشرانه برساند.

5- تنظیم باد تایرها

عامل اتصال خودرو به مسیر لاستیک‌ها هستند و بنابراین هرگونه مشکلی در آن‌ها می‌تواند باعث افزایش مصرف سوخت شود.

مهم‌ترین موضوع در رابطه با لاستیک‌ها میزان باد آن‌ها است که باید به‌طور منظم چک و تنظیم شود.

اگر باد لاستیک‌ها کمتر از میزان درست باشد، به دلیل افزایش سطح تماس لاستیک با مسیر، مصرف سوخت بیشتر می‌شود.

این مشکل همچنین می‌تواند عمر مفید لاستیک‌ها را هم کاهش دهد؛ بنابراین حداقل ماهی یک‌بار باید اقدام به تنظیم باد تایرها کنید.

البته این روزها خودروهای مدرن به سیستم پایش باد تایرها مجهز هستند اما حتی اگر این سیستم هشدار نداده باشد بازهم باید اقدام به تنظیم باد کنید زیرا سیستم پایش تایرها فقط زمانی هشدار می‌دهد که باد لاستیک‌های به شکل خطرناکی کم شده باشد.

6- استفاده به‌موقع از سیستم تهویه یا باز کردن پنجره‌ها

در سرعت‌های بیش از 80 کیلومتر بر ساعت به دلیل افزایش جریان هوا اگر پنجره‌ها را پایین بیاورید، آیرودینامیک خودرو به هم خورده و با افزایش مقاومت در برابر هوا، مصرف سوخت بیشتر می‌شود؛ بنابراین برای کاهش مصرف بنزین در این شرایط بجای پایین کشیدن پنجره‌ها از سیستم تهویه استفاده کنید اما هنگام رانندگی‌های شهری یا تردد در ترافیک بهتر است بجای روشن کردن تهویه، پنجره‌ها را باز کنید زیرا سیستم تهویه می‌تواند تا 20 درصد مصرف سوخت را افزایش دهد.

بااین‌حال اگر به دلیل گرمای زیاد هوا مجبور به استفاده از سیستم تهویه هستید بهتر است سیستم را در حالت گردش هوای داخلی قرار دهید تا تأثیر روی مصرف سوخت کمتر شود.

7- رانندگی با سرعت مناسب و ثابت برای کاهش مصرف سوخت

رانندگی چه با سرعت‌های خیلی بالا و چه سرعت‌های خیلی پایین باعث افزایش مصرف سوخت می‌شود.

در سرعت‌های زیر 50 کیلومتر بر ساعت خودرو با دنده‌های سنگین‌تر حرکت می‌کند و بنابراین مصرف سوخت بیشتری خواهد داشت.

در سرعت‌های بیش از 80 کیلومتر نیز به دلیل افزایش مقاومت خودرو در برابر هوا، مصرف سوخت بیشتر می‌شود تا جایی که طبق آزمایش‌ها، در سرعت 100 کیلومتر بر ساعت 15 درصد و در سرعت 110 کیلومتر بر ساعت 25 درصد به مصرف سوخت خودرو اضافه می‌شود.

اکثر خودروها در سرعتی بین 50 تا 80 کیلومتر بر ساعت بهینه‌ترین مصرف سوخت را دارند.

همچنین بالا و پایین بردن سرعت نیز می‌تواند باعث افزایش مصرف بنزین شود و بنابراین بهتر است تا حد امکان با سرعت ثابتی حرکت کنید.

اگر خودروی شما به کروز کنترل مجهز است از آن استفاده کنید تا سرعت را ثابت نگه دارد و اگر گیربکس خودروی شما دستی است سعی کنید از دنده‌های سبک‌تر استفاده کنید تا دور موتور کاهش پیدا کند.

8- کاهش مصرف بنزین در شتاب گیری مناسب و ترمز گیری آرام

شتاب گیری‌های سریع از حالت سکون و همین‌طور ترمز گیری‌های شدید از سرعت‌های بالا باعث افزایش مصرف سوخت خواهد شد زیرا در این شرایط، دور موتور به‌سرعت و به‌یک‌باره کم یا زیاد می‌شود و موتور بنزین بیشتری می‌سوزاند؛ بنابراین، هنگام رانندگی سعی کنید پدال گاز را با ملایمت فشار دهید تا خودرو به‌آرامی شتاب بگیرد و غیر از مواقع ضروری اقدام به ترمز گیری‌های شدید نکنید و اجازه دهید خودرو به‌آرامی متوقف شود.

9- خاموش کردن خودرو هنگام توقف‌های بیش از یک دقیقه

هنگامی‌که زمان توقف شما بیش از یک دقیقه است حتماً پیشرانه را خاموش کنید زیرا در حالت درجا موتور برای کار کردن بنزین بیهوده مصرف می‌کند.

البته خودروهای مدرن به سیستم استارت استاپ مجهز هستند که به‌طور خودکار این کار را انجام می‌دهد اما در کشورمان که اکثر خودروها قدیمی هستند بهتر است هنگام توقف‌های طولانی پشت چراغ قرمز یا زمانی که منتظر کسی هستید خودرو را خاموش کنید.

10- تنظیم فرمان و جلوبندی

ممکن است به‌مرور سیستم فرمان و جلوبندی خودرو از تنظیم خارج شده و چرخ‌ها نامیزان شوند که این می‌تواند افزایش مصرف سوخت را به دنبال داشته باشد.

انحراف خودرو به چپ یا راست یکی از علائم میزان نبودن فرمان است.

همچنین یکی دیگر از مواردی که باعث افزایش مصرف بنزین خواهد شد درگیری لنت ترمزها با دیسک‌ها است؛ بنابراین، حتماً چرخ‌ها و جلوبندی خودرو را به‌طور منظم سرویس کنید تا به کاهش مصرف سوخت خودرو خود کمک کرده باشید.

11- سنگین نکردن بی‌دلیل خودرو

وزن اضافی در خودرو باعث افزایش مصرف سوخت می‌شود تا جایی که هر 50 کیلوگرم وزن بیشتر مصرف سوخت را تا 2 درصد افزایش خواهد داد؛ بنابراین، وسایل غیرضروری را داخل صندوق بار خودرو قرار ندهید.

این موضوع آن‌قدر مهم است که حتی بسیاری از خودروسازان بجای چرخ زاپاس هم‌اندازه چرخ‌های اصلی، از چرخ زاپاس کوچک موقتی در محصولات خود استفاده می‌کنند تا سبک‌تر باشد.

12- برهم نزدن آیرودینامیک خودرو

خودروسازان محصولات خود را در تونل‌های باد طراحی می‌کنند تا کمترین مقاومت را در برابر هوا داشته باشند و از این طریق مصرف سوخت کمتر شود.

حال اگر مالک تغییراتی در بدنه خودروی خود ایجاد کند، شرایط آیرودینامیکی خودرو را برهم خواهد زد که این می‌تواند باعث افزایش مصرف بنزین شود.

مهم‌ترین مورد در این رابطه استفاده از باربند است که می‌تواند در سرعت‌های بالا مصرف را تا 20 درصد افزایش دهد.

بنابراین، اگر از باربند استفاده نمی‌کنید حتماً آن را از روی خودرو باز کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *