دستورالعمل ایمنی MSDS یا SDS چیست؟

MSDS که مخفف برگه اطلاعات ایمنی مواد (material safety data sheet) است، به زبان ساده دفترچه راهنمای مواد شیمیایی محسوب میشود. این برگه حاوی اطلاعات کاملی در رابطه با خواص فیزیکی و شیمیایی ماده، خطرات بالقوه و کمکهای اولیه در رابطه با آن است. MSDS از سال 2004 در یک فرمت 16 قسمتی تدوین میشود که البته به تشخیص کارشناسان ایمنی و بهداشت حرفهای هر شرکت یا کشوری میتواند کم یا زیاد شود. این برگه تحت عنوان برگ اطلاعات ایمنی یا SDS مخفف (safety data sheet) هم شناخته میشود.
کاربرد MSDS و SDS
مهمترین هدف جمعآوری و انتشار اطلاعات MSDS، حفظ جان افراد و محیطزیست است. این اطلاعات میتواند جلوی بروز خطرات احتمالی برای آزمایشگر، تیم تحقیقاتی و یا هر شخص دیگری که با یک ماده شیمیایی کار میکند را بگیرد. همچنین برگههای ایمنی این امکان را فراهم میسازند تا در صورت بروز هرگونه حادثه احتمالی به خاطر مواد شیمیایی مثل تماس ماده با بدن شخص، آتشسوزی و…، اشخاص نیازی به اتلاف وقت جهت جستوجوی راهکارهای مقابله با آن حادثه نداشته باشند و بهسرعت اقدامات لازم برای مقابله با آن را از این برگهها پیدا کرده و سریعاً اقدامات لازم را انجام دهند. کاربرد بعدی این برگه، حفظ محیطزیست است. MSDS روشها و شیوههای مناسب نگهداری، ذخیره و دفع مواد شیمیایی گوناگون را بهخوبی مشخص میکنند تا کمترین خسارت و زیان به محیطزیست وارد شود.
پتروتکس این راهنما را در دو نسخه به زبان فارسی و انگلیسی تنظیم کرده که نسخه اصلی آن انگلیسی است.
- دانلود دستورالعمل ایمنی MSDS انگلیسی محصولات پتروتکس
- دانلود دستورالعمل ایمنی MSDS فارسی محصولات پتروتکس

برگه اطلاعات ایمنی مواد MSDS شامل چه مواردی است؟
همانطور که گفته شد، MSDS بر اساس قوانین ایمنی و بهداشت در هر کشور و شرکتی متفاوت است ولی بهطورکلی، MSDS شامل شانزده قسمت مختلف میشود و موارد زیر را تقریباً میتوان در تمام این برگهها دید:
- اطلاعات کلی محصول
- شناسایی خطرات
- ترکیبات تشکیلدهنده محصول
- کمکهای اولیه
- اطلاعات مربوط به آتشسوزی یا انفجار محصول و اطفاء حریق
- اطلاعات مربوط به تأثیر روی محیطزیست
- روش حمل و انبار کردن
- اطلاعات حفاظتی هنگام کار و تماس با ماده
- ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی
- پایداری و واکنشپذیری
- اطلاعات سمشناسی
- اطلاعات زیستمحیطی
- نحوه معدومسازی
- اطلاعات حملونقل
- اطلاعات قانونی
- ملاحظات
یکی از مواد شیمایی که برگه ایمنی یا MSDS دارد، مکملهای سوخت است زیرا مکمل بهعنوان یک ماده شیمیایی، میتواند برای استفادهکنندگان خطراتی را به دنبال داشته باشد که با وجود این برگه خطرات به حداقل خواهد رسید.
سلام لطفا در مورد نحوه مصرف توضیح کامل بدهید در جایی نوشتید بهترین زمان قبل از مراجعه به پمپ بنزین و خالی بودن پاک هست و در جای دیگر بیان داشتید برای ۵۰ لیتر بنزین و این تعارض چگونه حل می شود
سلام تعارضی وجود نداره شما وقتی قبل مراجعه به پمپ بنزین مکمل بریزید و بعد باکتونو پر کنید چی میشه؟ مکمل 300 سی سی برای باک تا 50 تا 60 لیتری مناسبه و مکمل 150 سی سی ما برای باک تا 30 تا 40 لیتر مناسب است. فکر کنم شما بنزینی کهدر زمان بنزین زدن در باک میریزید درنظر نگرفتید. حالا چرا گفتیم قبل از مراجعه به پمپ بنزین برای اینکه مکمل بصورت یکنواخت از همان اول با کل بنزین شما در زمان سوخت گیری مخلوط بشود.
سلام
محصول پتروتكس گلد رو با هر بار بنزين زدن ميشه استفاده كرد و استفاده مستمر آسيب نميزنه؟
سلام پتروتکس گلد برای خودروهای لوکس و موتورهای حساس به کیفیت بنزین طراحی شده است. کلیه مکلمل های بنزین پتروتکس بگونه ای طراجی شده اند تا کمبود اکتان بنزین را تامین کرده و بطوری که در هر باک بتوانید آنرا مصرف کنید.

برای آشنایی با تمامی مکمل های بنزین ما تصویر زیر را بررسی و با توجه به بودجه خودتان یکی از آنها را تهیه نمایید.